RUST BULLET AUTOMOTIVE
Extreme Terrain
4x4Wire Trail Talk Forums: Jeep, Toyota, Mitsubishi, Pajero, Isuzu, Kia, 4WD, 4x4, SUV, Off-Road and OutdoorWire Forums

Search 4x4Wire

TrailTalk | 4x4Wire | 4x4Voice | OutdoorWire | MUIRNet News | FaceBook | Google+

Shout Box

Support 4x4Wire
Recent Posts
1987 Dodge Raider for sale
by TaylorAuto1
Yesterday at 06:30 PM
89 Gen 1 Montero 3.0L Having trouble starting
by polar
Yesterday at 05:25 PM
87 Montero transfer case leaking from welsh plug
by jwthemechanic
Yesterday at 05:02 PM
2.6l Gen 1 Front Axle Swap with Gen 1 V6 LSD - How Too - FINISHED
by plh
02/08/16 07:50 PM
94 Montero SR head-gasket project.
by myion
02/06/16 11:59 PM
88-89 Starion LSD for V6 Montero
by 90rustymontero
02/06/16 02:00 PM
95-02 Kia Sportage Mud Flaps?
by 4runnernomore
02/05/16 07:31 PM
New Topics on TrailTalk
87 Montero transfer case leaking from welsh plug
by jwthemechanic
Yesterday at 05:02 PM
88-89 Starion LSD for V6 Montero
by 90rustymontero
02/06/16 02:00 PM
1987 Dodge Raider for sale
by TaylorAuto1
02/05/16 05:21 PM
95-02 Kia Sportage Mud Flaps?
by kiaformud
02/03/16 05:43 PM
1989 SWB crank angle sensor
by MisterEd
02/03/16 06:27 AM
4x4 Gallery
4x4Wire YJ
IFS Holdout
Pearl...The Turbo Mighty Max
Roxy the Raider, Infamous!
RXIN HED's 1980 Power Wagon, Last of the Series
New on the 'Wire
4x4Voice
4x4Wire
MUIRNet-News
OutdoorWire
Who's Online
1 registered (4runnernomore), 46 Guests and 69 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Forum Stats
14,270 Registered Members
45 Forums
136,650 Topics
1,079,581 Posts

Most users ever online: 309 @ 09/14/15 08:18 PM
Topic Options
#817752 - 06/09/07 06:03 PM 1999 Isuzu Trooper High Idle Problem
Larry_G Offline
Need a Spot
Registered: 07/01/04
Posts: 3
Loc: Houston, TX
Hi,
I have a high idle problem on my 1999 Isusu Trooper with 95K miles. There is no MIL light(check engine) on my dash. The idle creeps up a little at a time until it gets to 1500 rpm in drive. The rpm in neutral have goone as high as 2000. The AC compressor will increase the RPM by about 300 rpm when it comes on. I can pull the ECM fuse and reset the idle to normal. I have cleaned the EGR, Throdle Body, MAF, IAC and has had no effect. I have changed the TPS, Coolant Temp Sensor, MAF, EGR, PCV, IAC. The idle creaps up a little each time I restart the engine. The idle is smooth but high. It does not appear to be a vacuum leak. The problem is not temperature dependent. This is driving me nuts. I have had this problem about 6 months. Any ideas of what to try next? I am stumped.
Thanks, Larry
Top

Entire topic
Subject Posted by Posted
1999 Isuzu Trooper High Idle Problem Larry_G 06/09/07 06:03 PM
Re: 1999 Isuzu Trooper High Idle Problem litnin 06/10/07 01:53 PM



Search the 4x4Wire site:


4x4Wire.com | OutdoorWire | MUIRNet News | 4x4Voice | 4x4Wire on FaceBook Google+
About 4x4Wire | Advertiser's Guide

OutdoorWire, 4x4Wire, JeepWire, TrailTalk, MUIRNet-News, and 4x4Voice are all trademarks and publications of OutdoorWire, Inc. and MUIRNet Consulting

Copyright (c) 2013-2015 OutdoorWire, Inc and MUIRNet Consulting - All Rights Reserved, no part of this publication may be reproduced in any form without express written permission

You may link freely to this site, but no further use is allowed without the express written permission of the owner of this material. All corporate trademarks are the property of their respective owners.